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IRB REQUIREMENTS FOR MULTIPLE PIs (Co-PI for Grants)


FAQs 

Can 2 PIs be listed on the IRB application submission in IRBManager?
No. Only 1 PI can be listed which would be the designated Contact PI. The other Grant Co-PI will need to be listed as a Sub-Investigator. 

Can 2 PIs be listed on the protocol document?
Yes. The IRB does allow 2 PIs to be listed. However, 1 PI will still be considered the Contact PI. 

Can 2 PIs be listed on the consent form document?
[bookmark: _GoBack]Only 1 PI can be listed under Section 1 – Investigator Information (Contact Info) & in the Signature Section. The Grant Co-PI will need to be listed as a Sub-Investigator but may be listed in the body of the consent form and specified as such.

Can the Sub-Investigator that is also the Grant Co-PI receive the same notifications as the PI?
Yes, only if the Sub-Investigator/Grant Co-PI is listed as a coordinator and as a Sub-Investigator (in IRBManager).  This will not be done automatically. This will need to be requested for each study.  
· If the grant Co-PI requests to take on the coordinator role in IRBManager to ensure they are copied on all correspondence released to the PI, there is a possibility that some non-auto generated correspondence from IRB staff may not reach the grant Co-PI; however, it would be unintentional.  The Contact PI on the study would need to loop in the grant MPI if that happened.
· This would also list the study twice on their (Sub-I/Grant Co-PI) IRBManager dashboard since they would have 2 roles.











*Please contact the IRB office if your question isn’t answered above. 
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